Zelfstandig wonen met begeleiding

​​​​​​​

Op 1 mei 2021 jl. is onze locatie Casa Mia van start gegaan. Op Casa Mia kunnen bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen in een studio aan het De Heusplein 22 en 23 in Barneveld. Er zijn zes studio's.  

 

Hoe werkt het?

Binnen Casa Mia (betekenis: mijn thuis) is sprake van begeleid zelfstandig wonen. De bewoners leven hun leven grotendeels zelfstandig. Op een aantal levensgebieden hebben zij begeleiding nodig. De begeleiding is er elke middag en avond en doordeweeks ook 's morgens. De bewoners kunnen 's nachts alleen zijn. Wel is er dan een bereikbaarheidsdienst beschikbaar.


Welcura verzorgt de begeleiding van de cliënten. Stichting Esveld regelt alles rondom het wonen van de bewoners.


Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Margriet Dekkers op tel. (06) 23084663 of gmdekkers@welcura.nl

 

Financiering

De financiering van begeleid zelfstandig wonen vindt plaats met een persoonsgebonden budget (PGB). Uw gemeente kan dat op uw verzoek verstrekken op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het kan ook zijn dat u een GGZ-indicatie heeft op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een aanvraag hiervoor kan bij het CIZ gedaan worden. U kunt dit zelf aanvragen, of hiervoor hulp vragen aan Helpende Handen.


Eenmalige kosten: 

Intakegesprek: € 175

Deze kosten worden gecrediteerd wanneer u(w kind) in zorg komt.


                     Wachtlijst


                                Alle studio's zijn bezet, maar neemt u gerust contact op om op de wachtlijst geplaatst te worden.

                                U kunt hiervoor terecht bij Margriet Dekkers, tel. (06) 23084663 of gmdekkers@welcura.nl. 


Aanmelding

Wilt u meer informatie of een aanmelding doen? Vul het aanmeldformulier in of neem contact op via info@welcura.nl