Ambulante begeleiding


​​​​​​​​​​​​​​Wat is het? Ambulante begeleiding houdt in dat er een begeleider bij u thuis komt om u/jou en uw/jouw netwerk te helpen bij het omgaan met autisme.

 

Hoe werkt het?


Na de kennismaking wordt de hulpvraag in kaart gebracht, vervolgens nader onderzoek gedaan, doelen opgesteld en een plan gemaakt. Hiervoor worden de eerste zes weken gebruikt. Daarna werkt de begeleider samen met u/jou aan de uitvoering van het plan.


Vooralsnog biedt Welcura ambulante begeleiding aan op de Veluwe, Utrecht en ruime omgeving. Woont u of woon jij elders, maar ook interesse? Neem dan zeker contact op met Margriet Dekkers om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Financiering


De financiering van ambulante begeleiding vindt plaats met een persoonsgebonden budget (PGB). Uw gemeente kan dat op uw verzoek verstrekken op grond van de Jeugdwet (JW), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het CIZ op grond van de Wet Landurige Zorg (WLZ). U kunt dit zelf aanvragen, of hiervoor hulp vragen aan Helpende Handen


Tarieven 2024 Ambulante Begeleiding:

Intake:De kosten van een intakegesprek bedragen
€ 175
Jeugdwet  :  

tarief indicatie, maar minimaal € 93 per uur.

Is er een verschil, dan betalen ouders dat bij. Er is daarnaast geen eigen bijdrage verschuldigd via het CAK.

WMO:

tarief indicatie, maar minimaal € 75 per uur.

Is er een verschil, dan betaalt cliënt het verschil bij. Voor de WMO geldt daarnaast een eigen bijdrage van € 19 per maand via het CAK

WLZ:

€ 77 per uur.

Daarnaast geldt er een eigen bijdrage van € 26 per maand via het CAK.


 

Wachtlijst

Er is op dit moment geen wachtlijst voor ambulante begeleiding.

 


Aanmelden

Wilt u meer informatie, uzelf of iemand anders aanmelden? Neem dan contact op met Margriet Dekkers-Verkuil op tel (06) 23084663 of mail naar gmdekkers@welcura.nl.