Identiteitsgebonden


Welcura is een reformatorische organisatie en richt zich op dienstverlening aan cliënten met een reformatorische identiteit. Dat heeft meerwaarde èn geeft verantwoordelijkheid. Dat heeft een diepere inhoud èn geeft herkenning. Dat heeft waarden èn geeft normen. Wanneer dat kan, probeert Welcura deze identiteit ook praktisch handen en voeten te geven. Zowel in de opvoeding als in de begeleiding, als in de coaching. 


Professioneel


Welcura biedt begeleiding bij autisme. Hierbij hanteren we specifieke methodieken voor de opvoeding en het omgaan met autisme. Praktisch maken we gebruik van veel verschillende methoden. Denk aan het bieden van structuur, het reguleren van prikkels, het gebruik van picto's, communicatie afgestemd op autisme. De samenwerking met ouders vinden we hierin heel belangrijk. Ouders kennen hun kind het beste.


 

Waar mogen we u bij helpen? 


Heeft uw kind onlangs de diagnose autisme gekregen? En weet u niet goed hoe u hier als ouder het beste mee om kunt gaan? Of zoekt u logeeropvang voor uw kind, ter ontlasting van uw kind? Of is het beter als uw kind niet meer thuis woont?

 


Wellicht kan Welcura iets voor u betekenen. Het is onze passie om kinderen met autisme en hun ouders verder te helpen. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar. Dat kan door middel van ambulante begeleiding, logeeropvang, woonbegeleiding.


Voor ambulante begeleiding komen de medewerkers bij u thuis. Logeeropvang en woonbegeleiding vinden plaats op De Welkamp in Elspeet.

 


Financiering


De kosten van de begeleiding kunnen gefinancierd worden uit een persoonsgebonden budget (PGB). Dit PGB wordt afgegeven door de gemeente, vanuit de Jeugdwet. U kunt dit zelf regelen met uw gemeente of hierbij ondersteuning vragen van Helpende Handen.


 

Zoekt u hulp voor uw kind met autisme?

​​​​​​​


Dan bent u bij ons aan het juiste adres.